Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w porach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Pory umyj, pokrój na talarki i zblanszuj w osolonym wrzątku.
Oczyszczone pieczarki oprósz solą i pieprzem, po czym podduś je na oleju. Po kilku minutach zdejmij grzyby z patelni, a w ich miejsce wrzuć pokrojoną w plastry marchew. Smaż do miękkości.
Filety rybne skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na godzinę.
Następnie ułóż połowę dorsza na dnie naczynia żaroodpornego. Pokryj go częścią warzyw i pieczarek, po czym nałóż resztę ryby i pozostałe . Zalej rosołem i po- syp pestkami słonecznika.
Wstaw danie na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Podawaj z koperkiem.Źródło: Telemax