Do góry

Zupy Przepis na:

Doskonała Zupa

Doskonała Zupa

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 4256

Dodano:

Odsłon: 2845

Wakacje, sezon urlopowy, szkoda czasu na gotowanie, wtedy są najlepsze dania jednogarnkowe.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 1 szynka wieprzowa
  • 30 dag pieczarek
  • Cebula
  • 2 papryki żółta, czerwona
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Przecier pomidorowy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ szk. śmietany 18 %
  • Chili
  • Pieprz
  • Kostka rosołowa
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.

  3. 4. Cebulę obieramy, kroimy również w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  5. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 7. Paprykę kroimy w małe paseczki dodajemy do grzybów, prużymy 10 minut.

  7. 8. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką

  8. 9. Wrzucamy kostkę rosołową.

  9. 10. Następnie dodajemy mięso.

  10. 11. Dokładamy przecier pomidorowy.
    12. Doprawiamy chili.

  11. 13. Śmietanę rozrabiamy z mąką.
    14. Hartując wlewamy do zupy, 2 minuty gotujemy.

  12. 15. Zupa gotowa.
    16. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń