Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe falbanki"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 232
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 232
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz. Wymieszaj 5 łyżek oleju z musztardą oraz miodem. Dolej sos sojowy. Marynatę przypraw na pikantnie imbirem, curry oraz pieprzem.
Mięso pokrój na 12 pasków. Przełóż je do miseczki. Polej przygotowaną marynatą. Miseczkę przykryj folią. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut. Następnie zamarynowane paski mięsa nabij na drewniane długie patyczki. Uformuj falbanki.
Szaszłyki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i ustawionego na termoobieg. Piecz ok.15 minut. Podawaj z ryżem i sałatką z groszku i kukurydzy.Źródło: Tina