Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kotlety teriyaki

Drobiowe kotlety teriyaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 45909

Dodano:

Odsłon: 2048

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.

Składniki

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 150 ml sosu teriyaki
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 5 łyżek czarnego sezamu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
    Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń