Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10439
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4285
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 997
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7914
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 236
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10439
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4285
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 997
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7914
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 236
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 211
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.