Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe zawijańce ze szparagami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój na trzy części i lekko rozbij tłuczkiem. Dopraw solą i wstaw do lodówki.
W tym czasie przygotuj szparagi. Obierz je, odetnij twarde końce, umyj i ugotuj w wysokim wąskim garnku.
Ostudzone przekrój na pół i umieść po sześć sztuk na każdym kawałku mięsa. Zwiń je w roladki, owiń sznurkiem, po czym wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotowe danie rozłóż na sałacie polanej oliwą z oliwek i octem balsamicznym.Źródło: Kurier TV