Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowo wieprzowe roladki

Drobiowo wieprzowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6532

Dodano:

Odsłon: 10960

Proste w przygotowaniu roladki smaczne na ciepło i na zimno.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2 szt
  • mięso mielone wieprzowe, 20 dag
  • bułka mała, 1 łyżka
  • jajko, 1 szt
  • otręby owsiane, 2-3 łyżki
  • szczypiorek posiekany, 2 łyzki
  • sól i pieprz ,czerwona papryka, do smaku
  • olej lub oliwa z oliwek, 2-3 łyżki
  • ser żółty, 40g
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi myjemy,usuwamy tłuszcz,ścięgna.Przekrawamy wzdłuż na 2 części. Powstałe kawałki piersi rozbijamy na cienkie płaty,delikatnie posypujemy pieprzem i czerwona papryką.

  2. Bułkę moczymy w wodzie,odciskam.

  3. Do miski wkładamy mięso mielone,gotową bułkę,jajko,szczypiorek,otręby,sól i pieprz . Wyrabiamy na gładką masę o dość zbitej konsystencji.

  4. Na kawałki piersi rozkładamy równą warstwę mięsa mielonego,i po kawałku sera żółtego.Następnie zwijamy,lekko zalepiamy boki wychodzącym mięsem mielonym aby ser podczas pieczenia nie wyciekł.

  5. Olej mieszamy z pieprzem,czerwona papryką i odrobina soli,smarujemy tym powstałe roladki.

  6. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180st ok 45mni.

  7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń