Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu roladki smaczne na ciepło i na zimno.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1770
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 262
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 267
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1770
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 262
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 267
Składniki
Piersi myjemy,usuwamy tłuszcz,ścięgna.Przekrawamy wzdłuż na 2 części. Powstałe kawałki piersi rozbijamy na cienkie płaty,delikatnie posypujemy pieprzem i czerwona papryką.
Bułkę moczymy w wodzie,odciskam.
Do miski wkładamy mięso mielone,gotową bułkę,jajko,szczypiorek,otręby,sól i pieprz . Wyrabiamy na gładką masę o dość zbitej konsystencji.
Na kawałki piersi rozkładamy równą warstwę mięsa mielonego,i po kawałku sera żółtego.Następnie zwijamy,lekko zalepiamy boki wychodzącym mięsem mielonym aby ser podczas pieczenia nie wyciekł.
Olej mieszamy z pieprzem,czerwona papryką i odrobina soli,smarujemy tym powstałe roladki.
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180st ok 45mni.
Smacznego.