Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowy sznycel z jajkiem

Drobiowy sznycel z jajkiem

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 8258

Dodano: 01.08.2016

Odsłon: 9149

Sznycelki są bardzo smaczne,

Składniki

  • Filet z piersi kurczaka lub indyka 1 kg
  • pieprz łyżeczka
  • mielona słodka papryka łyzeczka
  • sól,pieprz,majeranek
  • bulka tarta,mąka
  • jajka 4
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. mieso pokroic w plastry i rozbic,przyprawy wymieszac i posypac nimi każdy plaster mięsa,odstawić na godzinę

  2. sznycelki panierować w mące,jajku i tartej bułce,smażyc na rozgrzanym oleju rzepakowym na rumiano

  3. na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone i położyc je na sznycelkach,posypać koperkiem,podawać z podsmazonymi ziemniakami i surówką z kapusty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń