Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-05-2017
Pachnąca i pulchna,bardzo polecam:)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Składniki
Z łyżki mąki,cukru,mleka i drożdży zrobić zaczyn i zostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia. Do miski dać mąkę utarte żółtka z cukrem ,oraz wyrośnięty zaczyn drożdżowy.Dodać wyciśnięty sok z cytryny oraz startą skórkę. Wszystko wyrabiać do odstającego ciasta od ręki. Pod koniec dodać rodzynki oraz roztopione masło i zarobić. Przykryć i zostawić na 40min.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę,lekko zagnieść i dać do foremki( u mnie kwadratowa tortownica) Po wierzchu posmarować roztrzepanym białkiem,w celu uzyskania ładnego koloru po upieczeniu. Piec do suchego patyczka w 190st. Smacznego życzę!