Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-05-2017
Pachnąca i pulchna,bardzo polecam:)
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20038
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 539
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7076
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20038
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 539
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7076
Składniki
Z łyżki mąki,cukru,mleka i drożdży zrobić zaczyn i zostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia. Do miski dać mąkę utarte żółtka z cukrem ,oraz wyrośnięty zaczyn drożdżowy.Dodać wyciśnięty sok z cytryny oraz startą skórkę. Wszystko wyrabiać do odstającego ciasta od ręki. Pod koniec dodać rodzynki oraz roztopione masło i zarobić. Przykryć i zostawić na 40min.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę,lekko zagnieść i dać do foremki( u mnie kwadratowa tortownica) Po wierzchu posmarować roztrzepanym białkiem,w celu uzyskania ładnego koloru po upieczeniu. Piec do suchego patyczka w 190st. Smacznego życzę!