Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Wątróbkę umyj i oczyść z błonek. W razie potrzeby pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do miseczki i zalej mlekiem. Odstaw na kilka minut. W tym czasie obierz i pokrój cebulę, jabłka umyj, obierz i pokrój na dużą kostkę, a paprykę na kawałki.
Wątróbkę przełóż na talerz i oprósz mąką, podsmaż, a następnie dodaj cebulę. Smaż chwilkę. Zmniejsz ogień i podlej mięso wodą. Dodaj jabłka i paprykę. Duś kilka minut, dodaj łyżkę masła, przypraw. Duś, aż do miękkości wątróbki. W razie potrzeby dolewaj wody.