Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszony por

Duszony por

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7293

Dodano:

Odsłon: 7010

szybki dodatek do drugiego dania :)

Składniki

  • duży por biała część
  • cebula
  • pomidor
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Por pokroić w drobne talarki, cebulę w kostkę i wrzucamy na patelnie. Dusimy ok 10 minut następnie dodajemy pomidora bez skórki pokrojonego w kostkę, doprawiamy do smaku i dusimy przez kolejne 10 minut. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 03 stycznia 2013 ostatnio jakoś często używam pora i to pod różną postacią :)))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 03 stycznia 2013 Bardzo dobra jarzynka jako dodatek do drugiego dania. Zazwyczaj pora używa się do surówek w postaci surowej,
ale duszony Twoim sposobem musi być pyszny. Biorę do ulubionych.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulkawspaniala 03 stycznia 2013 Uwielbiam pora, napewno skorzystam z przepisu :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń