Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia po chorwacku"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Obierz dynię. Wykrój miękki środek razem z pestkami. Twardy miąższ pokrój w dużą kostkę. Zalej warzywo wrzątkiem, odcedź.
Posiekaj natkę, pokrój parówki oraz pomidory. Przełóż do rondla przygotowane . Skrop olejem, podlej wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Przypraw potrawę solą, pieprzem, papryką czosnkiem. Musi mieć dosyć pikantny smak. Wlej śmietanę, podgrzej i jeszcze raz przypraw do smaku. Podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast parówek możesz wkroić kiełbasę.
Porcje 5 60 min Cena 2,10 zł Kalorie 210 kcal
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Bella Relaks