Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jako warzywo jest mdła w smaku ale w tej zalewie smakuje świetnie.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i pokroić w kostkę.
Składniki zalewy zagotować i na gotującą wkładać partiami pokrojoną dynię. Gotować od 3-5 minut w międzyczasie sprawdzając czy nie jest za miękka. Powinna być półtwarda.. Przekładać łyżką cedzakową do miski a po przestudzeniu - do słoików. Zalać wrzącą zalewą i mocno słoiki zakręcić. Odwrócić do góry dnem i okryć kocem. Nie pasteryzować. Zapewniam, że słoiki dobrze trzymają i się nie psują.