Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów, np. muffinek. Świetna, szybka propozycja do popołudniowej kawy ;)
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Dynię zetrzeć na drobnych oczkach. Następnie dodać jaja, olej i cukier, zmiksować. Potem dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać. Na końcu dodać płatki migdałowe, połączyć.
Ciasto przełożyć do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30-40 min. Po upieczeniu ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać nią muffinki i posypać płatkami migdałowymi lub mielonymi orzechami włoskimi. Smacznego!