Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dżem pomarańczowy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Pomarańczę pokrój w plastry. Włóż je do wrzątku z cukrem i gotuj, aż skórka zmięknie. Z 1,5 kg pomarańczy wykrój miąższ (bez błonek) i podziel go na małe kawałki. Dodaj cukier i dodatek żelujący, wymieszaj i gotuj 2 minuty. Dolej sok z cytryny i gotuj minutę. Rozłóż plastry pomarańczy do słoików i zalej gorącą marmoladę. Zakręć wygotowanymi wieczkami.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średniŹródło: TV14