Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią

Dżem truskawkowo biszkoptowy z karmelem i wanilią

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 135

Dziś przygotowałam na próbę kilka słoiczków dżemu truskawkowego z biszkoptami oraz karmelem i wanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak więc jak dorwę truskawki to na bank jeszcze zrobię. Przyda się do naleśników, ciast czy na śniadanie z domowym pieczywem.

Składniki

  • 1 kg truskawek
  • 60 g biszkoptów ( u mnie okrągłe )
  • 1 konfitur-fix ( 25 g )
  • 350 g cukru
  • 3 łyżki karmelu z wanilią ( w młynku )
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć i oberwać szypułki a potem pokroić je na kawałki i wrzucić do garnka.
    Biszkopty drobno rozkruszyć.
    Następnie wsypać cukier, konfitur-fix oraz biszkopty i karmel z wanilią i wszystko dokładnie wymieszać.
    Garnek postawić na dużym ogniu i od zagotowania gotować dżem 3 minuty ciągle mieszając.
    Gorącym dżemem napełnić słoiki i szczelnie zakręcić pokrywki.
    Dżem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń