Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z jabłek i aroni

Dżem z jabłek i aroni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 7984

Pyszny do naleśników i nie tylko.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Aronię myjemy ,zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy ok 20. ( ja miksuję przed gotowaniem )

  2. Dodać połowę jabłek ,cukier i zagotować około 30 min. ( jabłka dodaje tagże zmiksowane) Pozostawić w garnku na 1 dzień.

  3. Na drugi dzień dodajemy resztę jabłek i gotujemy aż masa będzie szklista.W czasie gotowania zdejmujemy co jakiś czas powstającą pianę. Uważajmy żeby się nie przypalił trzeba dość często mieszać.

  4. Gorący dżem nakładamy do słoików.Pasteryzować ok 20.SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 25 sierpnia 2011 Ja gotuję w garnku teflonowym, nie trzeba mieszać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń