Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z żółtych czereśni

Dżem z żółtych czereśni

Autor:

Przepisów i artykułów: 357 Ocena: 4156

Dodano:

Odsłon: 251

Smaczne i polecam :)

Składniki

  • 4 kg. wypestkowanych czereśni
  • 500 g. cukru
  • dwa żelfix 2:1
  • 2 łyżeczki agaru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wypestkowane czereśnie należy zasypać cukrem. Najlepiej zrobić to w plastikowej misce. Nakryć ścierką kuchenną i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
    Po tym czasie zawartość miski przelać do garnka. Wsypać żelfixy i agar. Gotować około 10 minut, aż owoce zmiękną.
    Gorący i wciąż gotujący się dżem, przekładać do czystych słoiczków. Odwracać do góry dnem. Nie pasteryzować.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 czerwca Jak ja już dawno nie widziałem u nas żółtej czereśni. Uwielbiam ten smak <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń