Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Egzotyczny miks sałatkowy"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 52
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 4,20 zł.
Owoc awokado op łucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój go w dużą kostkę i skrop odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Umyte mango obierz ze skórki. Zetnij miąższ wokół pestki, pokrój go w kostkę. Umyj, osusz i pokrój w plasterki lub przekrój na połówki pomidorki koktajlowe.
Ser mozzarella osącz, pokrój w kostkę. Roszponkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku, odetnij korzonki. Orzeszki piniowe wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię. Rumień na złoty kolor. Zdejmij z patelni, pozostaw do ostudzenia.
Przygotuj sos z oliwy, ciemnego octu balsamicznego oraz soli i chili (w proszku) do smaku. Na talerzykach rozkładaj kawałki awokado, mozzarelli oraz mango. Całość posyp pokrojonymi pomidorkami, roszponką oraz orzeszkami piniowymi. Przed podaniem skrop przygotowanym sosem.Źródło: Świat kobiety