Do góry

Desery Przepis na:

Eklery

Eklery

Autor:

Przepisów i artykułów: 457 Ocena: 5515

Dodano:

Odsłon: 2135

Gdybym wiedziała, że tak prosto się je wykonuje, już dawno bym je piekła :)

Składniki

  • 1 szklanka wody, 250 g margaryny
  • 2 szklanki mąki pszennej, 4 jaja
  • mała szczypta soli, 1/2 litra śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Margarynę zagotowałam z wodą.
    Na gotującą się wsypałam mąkę.
    Wyłączyłam i mieszałam drewnianą łyżką.
    Nalezy mieszać do momentu aż składniki połaczą się i ciasto zacznie odchodzić od garnka.
    U mnie trwało to około 3 minuty.
    Czyli bardzo szybko można uzyskać żądany efekt :)

  2. Ciasto chłodzimy , ma być na prawdę ZIMNE. Do takiego ciasta dodałam całe jaja i wymieszałam mikserem.

    Wyciskałam strzykawką .

    Należy piec w temp.200* 30 minut.

    Zimne przekroiłam i przekładałam bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna116 15 maja 2016 Dawno nie jadłam dobrych eklerek, a Twoje wyglądają bardzo apetycznie i z pewnością wypróbuję przepis☺

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 14 maja 2016 Super eklerki ,pyszne...na wierzch bym zrobiła polewę,ale i bez niej zabieram dwie eklerki:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń