Do góry

Desery Przepis na:

ekspresowa szarlotka

ekspresowa szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 3059

nie trzeba jajek , smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sypkie składniki wymieszaj: maka , grysik , proszek do pieczenia , cukier zwykły .podziel na 3 części

  2. starte jabłka podziel na dwie części , wcześniej dodaj cynamon( wg uznania ) i wymieszaj .

  3. formę na ciasto klasyczna wysmaruj porządnie masłem i wysyp grysikiem.. Wysyp 1 część sypkiego ciasta. warstwę jabłek wyłóż na ciasto posyp znowu sypkim ciastem równomiernie, i znowu jabłka i znowu ciasto .

  4. gore ciasta powykładaj cienkimi plasterkami masła , posyp cukrem waniliowym i cynamonem i do piekarnika na 180stopni na ok.1,5 godziny.

  5. Szarlotka jest dobra na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń