Do góry

Desery Przepis na:

Energetyczne batony z nasionami i rodzynkami

Energetyczne batony z nasionami i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 693

Dodano:

Odsłon: 1496

Dzisiaj postanowiłam przygotować batoniki z płatków, nasion i rodzynek. Świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy. Są sycące i z pewnością zdrowsze od batonów z automatu.

Składniki

  • szklanka płatków owsianych
  • pół szklanki płatków żytnich
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki łuskanych nasion słonecznika
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • 8 łyżek miodu
  • 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • Jajko
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Miód rozpuszczam w rondelku na małym ogniu. Do miski wsypuję płatki owsiane i żytnie, siemię lniane, nasiona słonecznika, pestki dyni i rodzynki, a następnie dodaję płynny miód.

  2. Wbijam jajko i wszystko dokładnie mieszam. Następnie dodaję mąkę i znów mieszam ze sobą wszystkie składniki.

  3. Masę wykładam na wyłożoną papierem blaszkę i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Zaraz po wyciągnięciu z pieca tnę w prostokąty.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń