Do góry

Dania główne Przepis na:

Farfalle ze szpinakiem

Farfalle ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1642

Dodano:

Odsłon: 6090

Dla amatorow szpinaku i czosnku ! doskonale pasuje do grilowanej piersi z kurczaka, albo innego miesa

Składniki

  • makaron farfalle, 200 g
  • szpinak rozdrobniony, 300 g
  • czosnek, 4 zabki
  • smietanka plynna, 150 ml
  • SEREK TOPIONY, 100 g
  • sol, pieprz do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MAkaron gotujemy na pol twardo, rozrobniony szpinak wrzucamy na gleboka patelnie wlewamy smietanke serki topione, rozdrobniony czosnek i mieszajac dusimy na malym ogniu okolo 15 min, doprawiamy do smaku i do gotowego sosu wrzucamy makaron, przesmazamy razem okolo 5 min zeby makaron wpil sos, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatta81 12 maja 2010 Ja to robię też z makaronem spaghetti pełnoziarnistym, i dodaję do tego podsmazoną pierś z kurczaka, super przepis:)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń