Do góry

Dania główne Przepis na:

Farsz mięsny do pierogów

Farsz mięsny do pierogów

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 2071

Dodano: 20.04.2018

Odsłon: 465

Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Papryka żółta 1/2 szt.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Pomidory 3 szt.
  • Cebula biała 1/2 szt.
  • Cebula czerwona 1/2 szt.
  • Czosnek 4 ząbki
  • Papryka słodka 1 łyżeczka
  • Papryka ostra 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć i osuszyć, bardzo drobno pokroić, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Pozostawić na kilka godzin w lodówce, aby się zamarynował.

    Cebulę i czosnek obrać, drobniutko rozdrobnić, najlepiej za pomocą rozdrabniacza blendera.

    Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.

    Papryki umyć i również pokroić w drobną kostkę.

    Na rozgrzanej patelni rozpuścić olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem, następnie papryki i kurczaka, po pewnym czasie dodać pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć, aż wyparuje woda z pomidorów.


    Smacznego :)


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 kwietnia Jaki pyszny i pomysłowy farsz,ale bym podjadała mmmmm...:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 20 kwietnia Pierogi z takim farszem to dopiero muszą nieźle smakować ;-))) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń