Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 465
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13579
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 465
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13579
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy. Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką. Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).