Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka po bretońsku"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 68
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 117
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 68
Składniki
Namoczoną przez noc fasolę ugotuj, po czym odcedź i odstaw na później.
Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą.
Boczek potnij w paski, a następnie podsmaż go na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj cebulę z czosnkiem. Gdy warzywa lekko się zeszklą, dorzuć ugotowaną fasolę i zalej całość szklanką wody. Kiedy zacznie wrzeć, dosyp przyprawy.
Gotuj 20 minut, a na koniec wymieszaj je z koncentratem pomidorowym, rozrobionym z zimną wodą i mąką.Źródło: Kurier TV