Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka w mleku i w śmietanie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Fasolkę umyj, namocz na noc. Rano odlej wodę, fasolkę przepłucz, osącz, zalej mlekiem. Przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu do miękkości (ok. 80 min).
Marchewki obierz, umyj, całe zalej osoloną wodą i ugotuj tak, aby były twardawe. Ostudź, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Miękką fasolkę osącz, przełóż do garnka. Dodaj masło, starte marchewki, śmietanę, kminek i sól do smaku. Duś na wolnym ogniu przez kilka minut. Posyp natką.
<strong>Najdelikatniejsza, jaką znam. Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie