Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolowe kluski

Fasolowe kluski

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3342

Dodano:

Odsłon: 5779

Przepis na te nietypowe kopytka znalazłam w starym zeszycie i postanowiłam wypróbować. Mają specyficzny smak i są bardzo sycące, w sam raz na jednodaniowy obiad.

Składniki

  • 2 szklanki fasoli
  • ćwierć szklanki bulionu
  • 3\4 szklanki mąki pszennej
  • Jajo kurze
  • 2 łyżeczki suszonego cząbru
  • sól
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umytą fasolę zalać wodą i odstawić na noc.Następnego dnia ugotować (ale nie rozgotować), osączyć i ostudzić. Przepuścić fasolę przez maszynkę, dodać jajko, mąkę, sól, bulion, cząber, dokładnie zagnieść. Z ciasta uformować wałek, pokroić na skośne kawałki jak na kopytka, wrzucić do osolonej wody i gotować 5 -7 minut od momentu wypłynięcia. Osączyć i polać stopionym masłem. Podawać z surówką z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 22 stycznia 2014 Fasola w całkiem nowej odsłonie, przepis warty wypróbowania, duży kciuk :)))) Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 21 stycznia 2014 Oryginalny, ciekawy przepis. Koniecznie do wypróbowania. Smakowite. :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 stycznia 2014 na to bym nie wpadla ze tak tez mozna wykorzystac fasole a dopiero robilam ja po bretonsku..przepis godny nasladownictwa Odpowiedzi: 1 ▼

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 17 stycznia 2014 Bardzo mi się podoba ten przepis. Wypróbuję na 100% Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 stycznia 2014 Spadłaś mi z nieba z tym przepisem, ostatnio myślałam o zrobieniu puree z fasoli, a tu proszę, kluski bedą lepsze :) Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń