Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana cukinia po arabsku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 222
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 951
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 222
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 951
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Składniki
Cukinie umyj, odetnij około 2 cm z obu stron. Ostrożnie wydrąż miąższ pozostawiając ścianki o grubości około 1/2 cm.
W dużym naczyniu rozpuść czubatą łyżkę soli i namocz wydrążone cukinie. Po 10 minutach odcedź (dzięki temu cukinie pozostaną jędrne po ugotowaniu). farszu wymieszaj. Odstaw na godzinę, żeby ryż wchłonął wilgoć.
Farszem napełnij cukinie, pozostawiając na końcu ok. 1 cm wolnego miejsca. Przygotuj sos. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj posiekany czosnek. Smaż przez 2 minuty.
Po tym czasie dodaj pomidory i przyprawy. Napełnione farszem cukinie umieść w naczyniu z sosem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj około godziny, aż cukinie będą miękkie.Źródło: Na żywo