Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 260
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 260
Składniki
Groszek gotuje się 3-5 minut w posolonej wodzie. Potem trzeba go zgnieść widelcem. Szynkę sieka się w drobne kawałki. Do masy dodaje się jeszcze jajo, starty na drobnym oczku czosnek, pieprz, i wyrabia na jednolitą masę. Uformowane kotleciki obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)