Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana gęsina"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Tosty skrop połową bulionu. Posiekaj cebulę i dymkę. Cielęcinę umyj, osącz i pokrój. W rondlu rozpuść masło, podsmaż cebulę. Dodaj cielęcinę, dymkę i smaż ok. 10 min.
Przełóż do miski i ostudź. Dodaj odciśnięte tosty, jajko, sól, pieprz, musztardę i wymieszaj. Piersi umyj i wysusz. Rozetnij wzdłuż tworząc płat. Rozłóż na nich farsz, mocno zwiń i zepnij wykałaczkami. Potnij w plastry.
Nadziewane piersi podsmaż i włóż do naczynia do zapiekania. Posól, wlej trochę wody i piecz w temp. 170 st. C ok. 30 min. Podlewaj winem. W rondlu połącz resztę bulionu ze śmietanami i mąką. Mięso podawaj z sosem.
Czas przygotowania: 70 minut 650 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień