Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana kalarepka.

Faszerowana kalarepka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13179

Dodano:

Odsłon: 781

Pyszne i lekkie danie.

Składniki

  • kalarepka 3 sztuki
  • mięso mielone 40 dkg
  • suszone pomidory 5 sztuk
  • natka pietruszki,koperek
  • jajko 1
  • czosnek 2-3 ząbki
  • marchew kilka małych
  • majeranek łyzeczka
  • sól,pieprz
  • listek laurowy ,ziele angielskie
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. kalarepki obrać i wydrążyć,zostawiając półcentymetrowe ścianki

  2. mięso przygotowac tak jak na kotlety mielone,dodac do mięsa pokrojone drobno suszone pomidory,natke pietruszki i koperek,dokładnie wymieszać i nadziac kalarepki

  3. kalarepki wlożyc do garnka,podlac bulionem wrzywnym,wrzucic marchewki,przyprawyi gotowac na wolnym ogniu do miękkości warzyw,kalarepki świetnie smakuja z ziemniakami i sosem koperkowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń