Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 94

Dodano:

Odsłon: 8002

Wegetariańska przekąska dla miłośników papryki

Składniki

  • kasza jaglana pół szklanki
  • pieczarki 8 średnich
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • pomidory 3 średnie
  • sól, pieprz
  • papryka żółta 3 szt
  • papryka czerwona 1 szt
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotować kaszę jaglaną ok 15 minut. W miedzy czasie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek.

  2. Poddusić pokrojone w kostkę pieczarki. Sparzyć i obrać ze skóry pomidory.

  3. Kaszę jaglaną, cebulę, czosnek, pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory wymieszać razem. Doprawić solą i pieprzem.

  4. Papryki umyć, odciąć wierzchy, wydrążyć i nafaszerować. Przykryć odciętymi wierzchami. Wstawić do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekać w temp 190 stopni C około pół godziny.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń