Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana pierś kurczaka

Faszerowana pierś kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 965

Dodano:

Odsłon: 77677

Wariacja na temat schabowych, ale bardzo udana :)

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • pieczarki, 100g
  • papryka czerwona i żółta, po ćwierć strąka
  • cebula cukrowa, połówka
  • masło, 1 łyżka
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi rozetnij na połowę, w każdej od grubszej części wykroić kieszeń, doprawić solą i pieprzem.

  2. Na maśle zeszklić cebulę, pieczarki i papryki. Doprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki w filetach i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na oleju ok. 5 min z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń