Dania główne Przepis na:
Faszerowana pierś kurczaka

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1011
Dodano: 13.03.2010
Odsłon: 78127
Składniki
- filet z kurczaka, 1 podwójny
- pieczarki, 100g
- papryka czerwona i żółta, po ćwierć strąka
- cebula cukrowa, połówka
- masło, 1 łyżka
- jajko i bułka tarta do panierowania
- sól, pieprz
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Piersi rozetnij na połowę, w każdej od grubszej części wykroić kieszeń, doprawić solą i pieprzem.
-
Na maśle zeszklić cebulę, pieczarki i papryki. Doprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki w filetach i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na oleju ok. 5 min z każdej strony.
Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 18 października 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda ekstra i na pewno tak smakuje.Muszę wypróbować.0 Kto głosował? | Odpowiedz

agusia30900 18 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda apetycznie,ciekawe jak smakuje?0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
napisałaś: "wariacja na temat schabowych" :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Napisałam przecież "wariacja na temat" a nie "schabowy".0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
goblinku; filet z kurczaka nie jest schabowym :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Przygotuję na wielkanoc :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Przygotuję na wielkanoc :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

magdalena9 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smacznie wygląda.0 Kto głosował? | Odpowiedz