Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane cebule"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 105
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Cebule obierz, odetnij wierzchy, włóż do wrzątku i krótko obgotuj (około 5 minut). Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak, aby po brzegach zostały 2 warstwy. Połowę wydrążonego miąższu drobno posiekaj.
Pomidora obierz. Miąższ posiekaj. Dodaj cebulę, pokruszoną fetę i poszatkowane listki natki. Farsz wymieszaj z 1-2 łyżkami oliwy, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Napełnij cebule, przykryj odciętymi wierzchami, zawiń w folię. Grilluj 20 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 150 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety