Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane papryki z pieczarkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
GDOBRY POMYSŁ Lubisz mięsne dania? Do farszu możesz dodać np. wędzonego kurczaka.
SKŁADNIKI:
Papryki umyj i osusz. Następnie przekrój je na 1/3 wysokości i usuń z nich nasiona (odcięte „czapeczki” pozostaw).
Pieczarki oczyść, pokrój je w dość drobną kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła zeszklij cebulę, dodaj do niej pokrojone pieczarki. Całość obsmaż do odparowania wody, po czym dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz przestudź, wymieszaj ze startym żółtym serem. Nadzieniem napełnij papryki posmarowane olejem, nakryj „czapeczkami” i opiecz je (na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku). Podaj udekorowane bazylią.Źródło: Świat kobiety