Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
W garnku rozgrzej masło i olej, dodaj mąkę i szybko podsmaż. Kiedy mąka lekko się przyrumieni, wlej mleko i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i sól. Gotuj 15 minut. Powstanie gęsty, biały sos.
Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż i wrzuć do sosu. Dodaj pokrojoną paprykę, zielony pieprz, orzeszki pinii i tarty parmezan. Całość dopraw pieprzem i podgrzej. Z pomidorów usuń czubki i wyżłób z nich miękki środek. Rozłóż do nich mieszankę z kurczaka i ułóż w brytfance. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180°C.Źródło: Na żywo