Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowany Schab

Faszerowany Schab

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 294

Dodano:

Odsłon: 1556

Łatwa w przygotowaniu i smaczna potrawa.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry.
    Następnie rozbić na cienkie plasterki.


    Do osobnej miseczki przełożyć serek mascarpone. Dodać posiekane pomidory i kilka liści szpinaku. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko wymieszać.

  2. Masą wysmarować przygotowane wcześniej kotlety i zwinąć w ciasny rulon.

    Każdy zabezpieczyć na końcach wykałaczkami.

  3. Przełożyć na blaszkę i posypać papryką i przyprawą do gyrosa.


    Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 25-40 min.

    Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń