Do góry

Desery Przepis na:

Figi w sosie karmelowym.

Figi w sosie karmelowym.

Autor: Christopher

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 158

Dodano: 19.11.2012

Odsłon: 1752

Życzę smacznej rozpusty z tym wykwintnym deserem!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Figi opłukać i naciąć na krzyż. Sos. W garnuszku wymieszać cukier z sokiem cytrynowym ,przyprawami i wodą. Gotować, mieszając około 5 min, na małym ogniu. Włożyć figi, oblać sosem i dusić 3 min. Wyłożyć na talerzyki ,obsypać malinami. Syrop gotować jeszcze chwilę, aż się delikatnie skarmelizuje. Do środka każdej figi włożyć gałkę lodów, najlepiej karmelowych lub o smaku fig i całość polać sosem karmelowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń