Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy zapiekany z serem

Filet drobiowy zapiekany z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 723 Ocena: 48236

Dodano:

Odsłon: 11009

Soczyste, aromatyczne mięso drobiowe z dodatkiem pomidorów, mozzarelli i pieczarek... klasyka. Danie w sam raz dla wszystkich dbających o linię, ale oczywiście nie tylko dla nich. Osoby, które nie liczą kalorii również będą zachwycone takim obiadkiem. Polecam.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • pieczarki 5 sztuk
  • mozzarella 300g
  • pomidor 2 sztuki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól, pieprz czarny mielony
  • nać pietruszki 2 gałązki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, każdą pierś przecinamy w poprzek na połowę. Następnie mięso lekko solimy, oprószamy mielonym pieprzem, smażymy na oliwie z oliwek. Czas smażenia około 10 minut.
    Po tym czasie na wierzch każdego fileta układamy pomidory pokrojone w plasterki, następnie ser również pokrojony w plastry. Całość posypujemy delikatnie pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki.
    Wszystko razem zapiekamy do momentu, aż ser nam się ładnie rozpuści. Podajemy z ryżem, frytkami lub gotowanymi ziemniakami.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń