Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet pieczony w piekarniku z pieczarkami - dietetyczny

Filet pieczony w piekarniku z pieczarkami - dietetyczny

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 250 Ocena: 3132

Dodano: 29.01.2017

Odsłon: 15496

Filet z marynacie czy posypani przyprawami niekoniecznie do mnie przemawia, dlatego staram się go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 500g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
  • olej
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni wysmarowanej olejem, dusimy do wyparowania wody.

  2. Filery posypujemy solą i przyprawami.

  3. W naczyniu żaroodpornym układamy filety, wokół nich posmażone pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń