Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet po chłopsku faszerowany

Filet po chłopsku faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2727

Dodano:

Odsłon: 13226

Pyszny, lekki o wędzonym aromacie...a do tego baaaaaaaardzo sycący:) I co najważniejsze- dietetyczny!!! Podałam z dipem musztardowym.

Składniki

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • kawałek kiełbasy drobiowej wędzonej (ok. 10 cm)
  • pół cebuli
  • ok. 2 łyżek posiekanego szczypiorku
  • 1 plasterek sera topionego light
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • Składniki na dip:
  • pół kubeczka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy kremskiej
  • 0,5 łyżeczki posiekanego koperku
  • szczypta soli
  • szczypta słodziku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i kiełbasę pokroiłam w drobną kosteczkę. Cebulę poddusiłam na patelni do miękkości doprawiając solą, dodałam do niej kiełbasę i podsmażyłam "na chrupko". Wszystko wymieszałam z posiekanym szczypiorkiem w miseczce, dodałam do tego pokrojony plaster serka i odstawiłam.

  2. W filecie zrobiłam sporą kieszeń, obficie obsypałam przyprawą do kurczaka i nafaszerowałam przygotowaną wcześniej mieszanką. Otwór zamknęłam wykałaczkami.

  3. Gotowałam na parze przez 25 minut i podałam z musztardowym dipem, którego składniki wystarczy dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 kwietnia 2013 Kolejny fajny przepis, a do tego ładnie podane no i zdjęcia masz ładne:-)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń