Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet w cieście francuski z ananasem i żurawiną

Filet w cieście francuski z ananasem i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 1817

Dodano:

Odsłon: 2755

Mięso w połączeniu z owocami daje nam przepyszny, dekoracyjny obiad. Robi się szybko.

Składniki

  • 60 dag fileta z kurczaka
  • 3 plasterki sera żółtego
  • Ciasto francuskie
  • 3 krążki ananasa
  • Sól
  • Pieprz
  • Bazylia
  • Oregano
  • ½ opakowania żurawiny
  • jajko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na duże kawałki i robimy otwór.

  2. 2. Doprawiamy przyprawami: bazylią, oregano, solą, oraz pieprzem.

  3. 3. Wkładamy plasterek sera.

  4. 4. Następnie ananasa.

  5. 5. Na koniec trochę żurawiny.

  6. 6. Ciasto przecinamy na prostokąty.

  7. 7. Na kawałku ciasta francuskiego na środku układamy fileta.

  8. 8. Boki kroimy w paseczki

  9. i uwijamy fileta.

  10. 9. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy ciasto

  11. 10. Zapiekamy w piekarniku 40 minut w 180˚C.

  12. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń