Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z bakaliami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Natnij tak, aby powstała głęboka kieszeń. Suszone owoce wrzuć do miseczki. Wino podgrzej z miodem. Zalej owoce. Odstaw do namoczenia.
Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj je z masłem, majerankiem, goździkami oraz gałką. Mięso posyp solą i pieprzem. Natrzyj przyprawionym masłem.
Kieszeń napełnij owocami. Pieczeń obwiąż mocną nitką. Ułóż w brytfance. Podlej wodą. Piecz 90 minut w 180 st. Często polewaj mięso sosem z dna brytfanki. Pieczeń podawaj z jarzynką z duszonej brukselki. Udekoruj żurawiną.Źródło: Tina