Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kaczki w maladze"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Natrzyj mięso, odstaw. Obsmaż na maśle. Przełóż do rondla, podlej winem, bulionem i gotuj ok. godziny.
Wyjmij mięso z wywaru. Kiedy ostygnie, pokrój w cienkie plastry.
Wywar lekko odparuj. Żelatynę namocz w 2 łyżkach zalewy ananasowej. Do wywaru mięsnego wlej żelatynę i roztrzepane białko, zagotuj. Przecedź przez gazę. Przypraw galaretą.
Do kokilek wlej trochę galarety. Kiedy zastygnie, ułóż mięso, plastry ananasów, pomarańczy, wisienki, płatki. Zalej galaretą.Źródło: Kurier TV