Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z salsą

Filet z salsą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Filet z salsą"

Składniki

  • po łyżeczce kolendry
  • słodkiej
  • wędzonej papryki
  • suszonego czosnku
  • po 1/2 łyżeczki oregano
  • tymianku
  • ostrej papryki
  • białego pieprzu
  • limonka
  • 2 łyżki oliwy. Salsa awokado: 2 pomidory
  • czerwona cebula
  • 1/2 papryczki chili
  • świeża bazylia
  • łyżka soku z limonki
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 40 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji ok. 3,40 zł • Przepis na 2 porcje

  2. Marynata

  3. Marynata: po łyżeczce kolendry, słodkiej, wędzonej papryki, suszonego czosnku, po 1/2 łyżeczki oregano, tymianku, ostrej papryki, białego pieprzu, limonka, 2 łyżki oliwy. Salsa awokado: 2 pomidory, czerwona cebula, 1/2 papryczki chili, świeża bazylia, łyżka soku z limonki, sól.

  4. Filet kroję na kawałki. marynaty mieszam (z limonki ścieram skórkę i wyciskam sok z jej połowy, przyprawy ucieram w moździerzu). Nacieram tym mięso, owijam folią i odstawiam na godz. Grilluję filet na patelni grillowej.

  5. Gotuję ryż. Fasolę osączam. Na oliwie szklę posiekaną cebulę, dodaję koncentrat pomidorowy, fasolę, ryż, roztarty kmin rzymski. Smażę ok. 2 min.

  6. Salsa: obrane pomidory, cebulę, awokado kroję w kostkę, papryczkę siekam, mieszam. Dodaję posiekaną bazylię, sok z limonki i sól.

  7. Ewelina Pędzikowska z Kutna

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń