Do góry

Dania główne Przepis na:

FILETY RYBNE Z BRZOSKWINIAMI I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

FILETY RYBNE Z BRZOSKWINIAMI I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 969

Dodano:

Odsłon: 12049

Pyszne danie dla miłośników ryb.Bardzo szybkie w wykonaniu i smaczne.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rybne pokroić na kawałki ,posolić ,popieprzyć ,skropić sokiem z cytryny ,wymieszać z oliwą i zostawić na 1 godzinę w lodówce .

  2. .Następnie filety obtoczyć w bulce tartej wymieszanej z mąką ,usmażyć na złocisty kolor

  3. Na oliwie poddusić pokrojoną w cienkie talarki cebulę ,podlać około pół szklanki wrzącą wodą ,dodać keczup i przecier pomidorowy ,wlać poł szklanki soku z brzoskwiń ,pokroić paprykę w paski ,brzoskwinie w talarki ,włożyć do przygotowanego sosu ,bardzo krotko zagotować ,przyprawić i polączyć z wcześniej usmażonymi filetam rybnymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń