Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety śledziowe w śmietanie"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11279
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 67
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11279
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 67
Składniki
Filety zalej zimną wodą i mocz kilka godzin. Osącz, pokrój na dzwonka. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w kosteczkę. Skrop sokiem z cytryny.
Cebulę obierz, posiekaj. Kremówkę ubij, wymieszaj z kwaśną śmietaną, cebulą i jabłkami. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na śmietanie ułóż śledzie. Danie możesz udekorować jabłkami i ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 310 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety