Do góry

Dania główne Przepis na:

filety z wina z puree zapiekanym z brokułami pod pierzynką z żołtego sera

filety z wina z puree zapiekanym z brokułami pod pierzynką z żołtego sera

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 477

rozpływa się w ustach :)

Składniki

  • filety z kury, 2 podwójne
  • wino jakie jest (jeśli wytrawne to dosypać cukier do marynaty), 2 lampki
  • por cały, 1 duży
  • sól ,pieprz, wg uznania
  • ziemnaki, ok.1 kg
  • mleko, masło, do puree
  • świeży brokuł, 2 szt
  • ser żółty, 20 dkg
  • olej/ margaryna, do smażenia mięska
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. brokuły umyć i podzielić na różyczki i zagotować by były jędrne :) następnie nakładamy puree na blachę do ciasta nawet może być i wtykamy brokułki posypujemy wsjo serem startym na gruubych oczkach... i zapiekamy około 15 minut w tem 180-200 stopni

  2. rozgrzać olej i margarynę na patelni i wrzucamy filety z marynatą , opiekamy je ż dwoch stron na dużym ogniu ,odpowiednio dbając by się marynata nie przypaliła :) do tego układamy paski pora i przykrywamy patelnię ( można dolać wino ,dodać tłuszcz dodać marchewkę itp.) dusić około 20 minut

  3. do tego można przygotować dowolną surówkę :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń