Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 90
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 45
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10078
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 86
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 48
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 146
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 90
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 45
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10078
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 86
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 48
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 146
Składniki
grzyby namocz przez 3 godziny w wodzie, nie wylewaj wody z ich moczenia, dodasz ja do bigosu kapustę odcedź, posiekaj, wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj pod przekryciem około 20 minut na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę świeżą pierś z kurczaka, dodaj cebulkę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a na końcu pokrojony w kostkę wędzony filet z kurczaka dodaj zawartość patelni do garnka z kapustą, wymieszaj grzyby i śliwki pokrój w mniejsze kawałki, dodaj do garnka, dolej wodę z grzybów, zamieszaj dodaj sól, pieprz, majeranek oraz koncentrat pomidorowy gotów pod przykryciem jeszcze godzinę