Do góry

Przekąski Przepis na:

flaczki z żołądków drobiowych

flaczki z żołądków drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3741

Dodano:

Odsłon: 29951

smaczne danie

Składniki

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 opakowanie gotowych flaczków wieprzowych
  • 2 średnie marchewki
  • 2 kostki rosołowe
  • woda
  • przyprawa do flaczków
  • majranek
  • pół kostki margaryny
  • mąka 5 łyżek
  • pieprz
  • wegeta
  • CZOSNEK GRANULOWANY
  • ziele angielskie
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żołądki oczyścić i wypłukać, pokroić w paski , zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , jak są żołądki pół miękkie dodać flaczki wieprzowe, ziele angielskie, gotować do miękkości , z margaryny i mąkki zrobić zasmażkę wsypac do gotujących się flaczków razem z majrankiem, dodać kostki rosołowe , chwilę pogotować , dodać resztę przypraw .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jancio29 06 listopada 2012 To nie są żadne flaczki tylko potrawka z podrobów oparta na chemii: garmażeryjne flaczki, przyprawa do flaków i kostka rosołowa. Brrrrr!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

robes1 26 listopada 2011 wszystko w tym przepisie jest ok tylko po co ta wszędobylska mąka ?ja mąki nie dodaję wcale są lepsze z samym rosołem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 30 października 2011 wszystko ok. oprócz tych wszystkich gotowych przypraw- czosnek granulowany- czemu nie świeży! vegeta, kostki rosołowe i przyprawa do flaczków odpadają- sama chemia!!! można kupić osobno suszone zioła, które są aromatyczne i bez dodatków!!! Ale sam pomysł połączenia żołądków ciekawy- wypróbuję!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 22 września 2010 Robię podobne flaczki tyle, że zamiast żołądków dodaje troszkę mięska. Pyszna, sycąca zupka .

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń